عمق دفینه ها

عمق دفینه ها در ایران تابع چه عواملی است

عمق دفینه ها تابع چه عواملی است

عمق دفینه ها عاملی تعیین کننده در شروع به کار کاوشگران است. بسیاری از کاوشگران با

دیدن عمق زیاد یک دفینه از ادامه کار منصرف میشوند که هزینه بر بودن ، زمان بر بودن و

سختی های بسیار زیاد از جمله دلایل انصراف آنها میباشد برای دانستن عمق

دفینه های ایران باید به بسیاری از نکات توجه کرد. عمق دفینه ها با توجه به

محل قرارگیری آن ها متفاوت بوده و معمولا در ایران دفینه های موجود در

نیمه جنوبی کشور از عمق بیشتری برخوردار هستند.

نوع دفینه پنهان شده

جنس و حجم دفینه تاثیر بسیار زیادی در عمق قرار گیری آن دارد.

اتاقک های دارای دفینه در عمق بالای ۴ متر و برای مثال یک خمره حاوی سکه معمولاً در

عمق زیر ۳ متر قرار دارد. موارد بسیار کم مشاهده شده که دفینه در عمق بالای ۱۰ متر

قرار داشته باشد مگر اینکه فرد دفینه گذار است قصد بازیابی دوباره آن را نداشته است.

دفینه های سفالین و برنزی که به همراه اجساد دفن میشدند معمولاً در عمق زیر ۳ متر

قرار دارند اما مقبره و اتاقک هایی که پادشاهان و سرداران و یا افراد ثروتمند در آن‌ها

دفن میشدند در عمق بالای ۴ متر قرار داشته و دسترسی به آنها سخت و هزینه بر است.

برای مثال دفینه هایی که مربوط به راهزنان می باشند معمولاً در عمق یک تا دو متری قرار دارند زیرا آنها این دفینه ها را در عمق کم قرار می‌دادند تا مدت زمان کمی برای بازیابی آن ها نیاز باشد و بتوانند به آسانی آنها را دوباره بردارند.

عمق دفینه ها تابع چه عواملی است

تاثیر فرهنگ منطقه در عمق دفینه ها

فرهنگ آداب و رسوم و باورهای مذهبی مردم یک منطقه نیز در عمق دفینه گذاری آنها دخیل بوده بدین صورت که در هر منطقه با توجه به باورهای مذهبی و آداب و رسوم خاص خود مردگان و اموال را در یک عمق خاص دفن می کردند. برای مثال در جنوب شرقی ایران اکثر گورهای یافت شده بین یک تا دو متر عمق داشته در صورتی که در شمال ایران گورهایی با عمق ۵ متر نیز مشاهده شده است.

جغرافیا و جنس خاک منطقه

جنس خاک یک منطقه نیز مستقیما بر روی عمق دفینه تاثیر گذار است. در مناطقی که دارای خاک سنگلاخ و سفت هستند امکان حفر زیاد زمین وجود ندارد جلسه و معمولاً در دفینه ها نهایتا در عمر سه تا چهار متری قرار دارند. در مناطقی که دارای خاک یکدست و نرم و مرطوب هستند دفینه ها در عمق ۴ تا ۸ متری قرار دارد. در مناطقی که از لحاظ جغرافیایی دارای بارش های زیادی در طول سال هستند دارای دفینه های با عمق بالای ۴ متر می باشد زیرا بارش می تواند موجب فرسایش وشسته شدن خاک شده و به مرور زمان دفینه را به سطح خاک بیاورد. از مواردی که میتوان از آن برای تشخیص دفینه استفاده کرد رنگ خاک اطراف دفینه است که در مطلبی جداگانه به آن پرداخته ایم.

نقش تاریخ دفینه گذاری در عمق دفینه ها

دفینه و گنج های مربوط به بیش از ۳ هزار سال پیش دارای عمق کمتری نسبت به دفینه های دیگر هستند زیرا امکانات حفاری در آن برهه از تاریخ به نسبت کمتر بوده است؛ البته این قضیه در مورد پادشاهان صدق نمی کند. همچنین حکومت های تاریخی مختلف نیز دارای عقاید و بینش های مخصوص به خود بوده و همین عامل سبب تغییر در عمق دفینه در طول تاریخ شده است.

هدف از دفینه گذاری

برای حدس زدن عمق تقریبی یک دفینه؛ دانستن هدف شخص از پنهان کردن اموال می تواند بسیار کمک کننده باشد برای مثال راهزنان انواع را در جای مخفی کرده و پس از مدتی آنها را برمی داشتند و به همین دلیل عمق دفینه کم بوده و به راحتی می توانستند آن را خارج کنند اما اموالی که به همراه اموات در قبر قرار داده می شد به جهت استفاده فرد فوت شده از آن‌ها در جهان دیگر بود ( بنا بر اعتقادات مذهبی ) و به همین جهت در عمق بیشتری قرار داده می شدند.

به صورت کلی عمق دفینه و گنج عاملی برای تعیین ارزش آن نیست و چه بسا اتاقک هایی که در عمق بالای ۱۰ متر کشف شده و حاوی اجناس ارزشمندی نبوده اند و چه خمره های سکه ای که در عمق زیر دو متر کشف شده اند. پهناور بودن سرزمین ایران نیز سبب شده است تا عمق دفینه های ایران را نتوان یه عدد ثابت در نظر گرفت و با تغییر هرکدام از فاکتورهای بالا این میزان نیز تغییر میکند.

 

توجه داشته باشید که در صورت نیاز به کارشناس با شماره ی ۰۹۳۵۶۸۰۵۴۵۴ تماس بگیرید

  برای دیدن دیگر محصولات در اینستاگرام اینجا کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button